Prosjekter

Nordbøgata 8, Eilert Smith Hotel i Stavanger, privat eie

Et vernet, men tomt betongbygg med rust i armeringen, har gjenoppstått som luksushotell, med gourmetstaurant (to Michelinstjerner). Isokalk ble valgt brukt på fasaden i samråd med Byantikvaren, arkitekt og bygningsfysiker.

Haakonsvern marinebase i Bergen, Forsvarsbygg

De ønsket å testet Isokalk, og valgte et svært værutsatt bygg ved vannkanten som en pilot. Det har stått i fire vintre med kun gode resultater. De ønsker nå å gå videre med Isokalk-bygg i Nord Norge.

Bergsliensgate 12 C, Oslo, Oslo Boligbygg KF

Pilotprosjektet, første bygget i Norge med Isokalk, med i Future Built programmet og fikk støtte fra Enova. Masteroppgave på NMBU viser et energiresultatene er bedre enn beregnet på forhånd. 

Uranienborg Terrasse, Oslo, privat eie

Den gamle tjenerfløyen i denne herskapelige bygården, kalkmørtelgård fra 1880 tallet, er tatt i bruk som utvidelse av tilliggende bolig ved å isolere teglveggene innvendig med Isokalk. 

Arendalsgata 45, Oslo, privat eie

Hele husrekka er vernet, hakket over Byantikvarens gule liste. Med BYA´s velsignelse er veggen isolert med Isokalk.  Beboerne fryser nå ikke lenger om vinteren

Tollbugata 1, Horten, Horten Havn KF

Alle fasader er isolert og beskyttet med Isokalk. Uten Isokalk hadde dette bygget vært revet. Frostsprengt stein, store riss, tett maling, sementpuss og råtne bjelkelag ble oppdaget underveis.

Peder Claussøns gate 19, Stavanger, privat eie

Møbelfabrikken Mestergården hadde en ubeskyttet teglvegg fra 1929, som er reddet med 5 cm Isokalk. Prosjektet ble støttet av Kulturminnefondet etter anbefaling av Byantikvaren, Museum Stavanger og Fortidsminneforeningen. 

Totengata 3, Oslo, privat eie

Det aller første huset i Norge med Isokalk, 4 cm ble påført på bindingsverkveggen uten avlutningspuss og netting, med et til trepanel på utsiden. Eier er arkitekt som er spesialist på bygningsbevaring og transformasjon, bor i huset selv og er godt fornøyd med isolasjonsevnen. 

Bjørnsonsgate 7D, Trondheim, privat eie

To rådgivere hos Norconsult ville teste Isokalk for å sjekke om det fungerer som lovet. De valgte egen kjellervegg hjemme som var kald og fuktig. 

Trevarefabrikken kulturhus, Henningsvær i Lofoten, Dreyersgate 72 AS.

Kulturminnefondet har her bevilget et betydelig beløp øremerket bruk av Isokalk. Ekstremt værhardt sted, med orkan og springflo hvor sjøvannet vasker bølger opp på veggen. 

Heimdalsgata 33, Oslo, Oslo Boligbygg KF

En stor bygård (14 leiligheter) i kalkmørtel fra 1880 tallet har fått hele sin bakgårds fasade behandlet med Isokalk. Etter mindre enn tre år er de originale teglveggene blitt tørre og varme, dette gir også god beskyttelse mot hussopp, og gir beboerne høy bo komfort.