Leverte prosjekter i Norge

Nordbøgata-8-Stavenger-eksteriør-150x150
Haakonsvern-ferdig-lav-oppløsning-150x15
Bergsliensgt-12-under-buen-150x150.jpg
Skjermbilde 2020-03-29 kl. 8.43.06 pm.pn
A45-Utsnitt-Hovedbilde-med-vis-a-vis-150
Skjermbilde 2020-03-29 kl. 8.44.03 pm.pn
Skjermbilde 2020-03-29 kl. 8.45.00 pm.pn
Skjermbilde 2020-03-29 kl. 8.44.37 pm.pn
Skjermbilde 2020-03-29 kl. 8.45.12 pm.pn
Skjermbilde 2020-03-29 kl. 8.45.24 pm.pn
Skjermbilde 2019-12-27 kl. 10.06.11 am.p

Nordbøgata 8, Eilert Smith Hotel i Stavanger, privat eie

Et vernet, men tomt betongbygg med rust i armeringen, har gjenoppstått som luksushotell, med gourmetstaurant (to Michelinstjerner). Isokalk ble valgt brukt på fasaden i samråd med Byantikvaren, arkitekt og bygningsfysiker. Isokalk fungerer også som et effektivt hinder for videre rustutvikling her, i tillegg til å beskytte og isolere. 

Les mer her

Haakonsvern marinebase i Bergen, Forsvarsbygg

De ønsket å testet Isokalk, og valgte et svært værutsatt bygg ved vannkanten som en pilot. Det har stått i fire vintre med kun gode resultater. Forsvarsbygg er landet største offentlige eier av bygningsmasse, og ønsker nå å gå videre med Isokalk-bygg i Nord Norge.

Les mer her

 

 

Bergsliensgate 12 C, Oslo, Oslo Boligbygg KF

Pilotprosjektet, første bygget i Norge med Isokalk, med i Future Built programmet og fikk støtte fra Enova. Masteroppgave på NMBU viser et energiresultatene er bedre enn beregnet på forhånd. Alle bygg med Isokalk som er målt for faktisk energiforbruk viser det samme. Ekspertisen tror det skyldes to ting; fravær av fuktighet og evnen til å magasinere varme

Les mer her

 

Uranienborg Terrasse, Oslo, privat eie

Den gamle tjenerfløyen i denne herskapelige bygården, kalkmørtelgård fra 1880 tallet, er tatt i bruk som utvidelse av tilliggende bolig ved å isolere teglveggene innvendig med Isokalk. Skjult elektrisk anlegg ligger i pussen. Det finnes ingen enklere og mindre arbeidskrevende måte å isolere fra innsiden på i kalde murhus.

Les mer her

Arendalsgata 45, Oslo, privat eie

Hele husrekka er vernet, hakket over Byantikvarens gule liste. Med BYA´s velsignelse er veggen isolert med Isokalk. Her er mønsteret etter de hule betongblokken som ble brukt den gang, gjenskapt slik at det ikke er mulig å se forskjell fra de originale veggene. Beboerne fryser nå ikke lenger om vinteren

Les mer her

Tollbugata 1, Horten, Horten Havn KF

Alle fasader er isolert og beskyttet med Isokalk. Uten Isokalk hadde dette bygget vært revet. Frostsprengt stein, store riss, tett maling, sementpuss og råtne bjelkelag ble oppdaget underveis. Vi bruke nett som pussbærer og la et skall utenpå det gamle skallet, nå er veggene varme og holder på å tørke ut. 

Les mer her

Peder Claussøns gate 19, Stavanger, privat eie

Møbelfabrikken Mestergården hadde en ubeskyttet teglvegg fra 1929, som er reddet med 5 cm Isokalk. Prosjektet ble støttet av Kulturminnefondet etter anbefaling av Byantikvaren, Museum Stavanger og Fortidsminneforeningen. Huset var verkstedet til de kjente møbelsnekkere Chr. «Mahogni» Christensen og John Bjerga.

Les mer her

Bjørnsonsgate 7D, Trondheim, privat eie

To rådgivere hos Norconsult ville teste Isokalk for å sjekke om det fungerer som lovet. De valgte egen kjellervegg hjemme som var kald og fuktig. De bekrefter at det fungerer etter mer enn to år i varm og tørt i kjeller Isokalk har vært i bruk på mange kjellervegger uten noen reklamasjoner siden 2012.

Les mer her

Totengata 3, Oslo, privat eie

Det aller første huset i Norge med Isokalk, 4 cm ble påført på bindingsverkveggen uten avlutningspuss og netting, med et til trepanel på utsiden. Eier er arkitekt som er spesialist på bygningsbevaring og transformasjon, bor i huset selv og er godt fornøyd med isolasjonsevnen. 

Les mer her

Trevarefabrikken kulturhus, Henningsvær i Lofoten, Dreyersgate 72 AS.

Kulturminnefondet har her bevilget et betydelig beløp øremerket bruk av Isokalk. Ekstremt værhardt sted, med orkan og springflo hvor sjøvannet vasker bølger opp på veggen. Bygget er i betong med mye rust i armeringen. 6 cm isokalk med pussbærer er under påføring, dette blir den eneste isolasjonen som brukes i bygget.

Les mer her

Heimdalsgata 33, Oslo, Oslo Boligbygg KF

En stor bygård (14 leiligheter) i kalkmørtel fra 1880 tallet har fått hele sin bakgårds fasade behandlet med Isokalk. Etter mindre enn tre år er de originale teglveggene blitt tørre og varme, dette gir også god beskyttelse mot hussopp, og gir beboerne høy bo komfort.

Les mer her